Зеленський має розглянути петицію про зняття обмежень на виїзд за кордон чоловіків без військового досвіду

Читать на русском
Петиція з вимогою дозволити виїзд за кордон чоловікам без військового досвіду набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Петиція до Володимира Зеленського з вимогою зняти обмеження виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду набрала понад 25 тисяч голосів.

Тепер президент має розглянути петицію та дати відповідь.

Стало відомо, скільки чоловіків щодня розвертають на кордоні назад до УкраїниПрикордонники за день відмовляють у виїзді з України близько 100-200 людям. Більшість із них – чоловіки.

«Воювати мають боєздатні люди. Ми ж маємо безліч айті-, соц-, креативних-, технічних- та інших фахівців, що можуть воювати на інформаційному фронті та бути більш корисними працюючи закордоном, допомагаючи нашим біженцям і підтримуючи армію заробленими коштами», – вважає авторка петиції, порівнюючи ці обмеження із «радянськими практиками».

«Отже, просимо президента України Володимира Зеленського дозволити виїзд за кордон чоловіків 18-60 років, що не мають воєнного досвіду та є обмежено придатними у воєнний час. Дозвіл має стосуватися періоду воєнного стану, що був запроваджений 24 лютого 2022 року», – йдеться у петиції.

Зазначимо, що раніше Зеленського вже просили скасувати обмеження для чоловіків щодо виїзду за кордон. Що він відповів, можна побачити тут.

Нагадаємо, на період дії воєнного стану громадянам України чоловічої статі віком від 18 до 60 років заборонено виїзд за межі країни. Проте є три винятки.

Крім того, Кабмін дозволив виїжджати за кордон працівникам підприємств залізничного транспорту, спортсменам, далекобійникам та водіям, які перевозять медичні вантажі та гуманітарну допомогу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: