Данілов розкритикував українців, які подають і підписують петиції про виїзд за кордон для чоловіків

Читать на русском
Данілов послався на Конституцію, закони України та закликав усіх, хто думає, що петиція допоможе їм покинути Україну і вирватися за кордон, розлучитися з цією надією
Олексій ДаніловУкрінформ

Петиції до президента Володимиру Зеленському, в яких від нього вимагають дозволити виїзд за кордон чоловікам, які не мають військового досвіду, або непридатним до військової служби - прояв боягузтва і неприпустима поведінка під час війни.

Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю 24 каналу.

ВР попередньо підтримала розширення переліку осіб, які не підлягають мобілізаціїНардепи підтримали у першому читанні законопроєкт, яким пропонується не призивати під час мобілізації громадян, чиї близькі родичі загинули чи зникли безвісти на війні з росією.

«Може бути альтернатива - будь ласка, йдіть, допомагайте тим хлопцям, які є на фронті. Роботи в країні дуже-дуже багато. Нема чого ховатися за жіночою спідницею і бігти з країни. Треба допомагати. Не можете воювати, не можете брати в руки зброю - допомагайте іншим способом. Знаходьте можливість допомагати. Це несправедливо, коли чоловіки починають тікати з країни під час війни. Я цього не вітаю» - сказав він.

Данілов також послався на Конституцію, закони України та закликав усіх, хто думає, що петиція допоможе їм покинути Україну і вирватися за кордон, розлучитися з цією надією.

«І вигадувати, що через петиції вас можуть відпускати - послухайте, ну так не можна. Роботи в нашій країні більш ніж достатньо, для фронту. Не можете на фронті - на іншому фронті працюйте. Допомагати. Навіть якщо ви десь працюєте і платите податки - це так само велика допомога нашій країні. А ви зараз хочете втекти туди та там влаштуватися на роботу, будете там платити податки? Несправедливо» - додав він.

Нагадаємо, 1 серпня Зеленський відповів на петицію про заборону видачі повісток на блокпостах, на вулиці та АЗС і доручив Кабміну комплексно опрацювати це питання.

28 липня петиція Зеленському з вимогою зняти обмеження виїзду за кордон для чоловіків 18-60 років без військового досвіду набрала понад 25 тисяч голосів. Тепер він зобов'язаний її розглянути.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: