Кабмін дозволив спортсменам клубів виїзд за кордон

Читать на русском
У четвер, 29 вересня, Кабмін вніс зміни до Правил перетину держкордону громадянами України - спортсменам дозволили виїжджати за кордон для участі у матчах.

У четвер, 29 вересня, Кабмін вніс зміни до Правил перетину держкордону громадянами України – спортсменам дозволили виїжджати за кордон для участі у матчах.

Про це йдеться у постанові уряду №1082 від 27 вересня 2022 року.

Згідно з документом, під час воєнного стану дозволено виїзд спортсменів, тренерів, які включені до складу команд спортивних клубів вищих дивізіонів із ігрових видів спорту.

Це правило також стосується осіб, які забезпечують організаційний, науково-методичний, медичний супровід, які включені до складу команд спортивних клубів вищих дивізіонів з ігрових видів спорту, спортивних суддів, арбітрів для участі у спортивних заходах, що проводяться за кордоном.

Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіківЗеленський відповів на ще одну петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон для чоловіків. Усі заборони знімуть після закінчення воєнного стану, заявив президент.

Підставою для виїзду спортивних команд є лист міністра молоді та спорту до Держприкордонслужби.

Спортсмени можуть безперервно перебувати за кордоном не більше 30 днів, але не менше ніж строк проведення спортивного заходу. Термін перебування за кордоном може бути збільшений у разі, якщо спортсмени після завершення спортивного заходу братимуть участь в іншому спортивному заході, згідно з листом міністра молоді та спорту.

Раніше було змінено порядок перетину кордону чоловікам, які супроводжують осіб з інвалідністю.

Також нагадаємо, що прикордонники повідомили про те, що виїзд чоловіків-студентів на навчання за кордон заборонено.

Від початку повномасштабного вторгнення рф прикордонники затримали понад 8 тисяч українських чоловіків за спробу незаконного перетину кордону.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: