Арестович відповів, чи випустять з України студентів, які навчаються за кордоном

Читать на русском
Олексі Арестович відповів, чи випускатимуть з України студентів, які навчаються за кордоном. За його словами, в армію можуть призвати всіх або більшість.
Олексій АрестовичФото – president.gov.ua

Радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявив, що всіх українських студентів можуть призвати в армію.

Про це він сказав під час ефіру з російським адвокатом Марком Фейгіним на YouTube.

За його словами, йдеться не лише про студентів, які навчаються в українських закладах освіти, але й про тих, хто навчається за кордоном. Саме тому вони не зможуть виїхати з України.

Зеленський розповів, коли скасують заборону на виїзд за кордон для чоловіківЗеленський відповів на ще одну петицію щодо скасування обмеження на виїзд за кордон для чоловіків. Усі заборони знімуть після закінчення воєнного стану, заявив президент.

Водночас Арестович підкреслив, що наразі студентів не забирають захищати країну від російських загарбників. Однак існує ймовірність, що воювати призовуть усіх або ж більшість.

«Якщо в росії мобілізують мільйон, то про який виїзд ви кажете? Ви взагалі хочете, щоб Україна вціліла, чи хочете вирішити свої особисті проблеми з навчанням у Сорбонні чи Оксфорді?», – додав він.

Нагадаємо, що раніше речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко заявив, що українським чоловікам-студентам, які навчаються за кордоном, заборонили виїзд із країни під час дії воєнного стану.

При цьому у серпні головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний попросив Міністерство оборони дозволити українським студентам виїжджати за кордон для навчання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: