Для контрнаступу та підготовки до зими: Японія готує нову допомогу Україні

Читать на русском
Японія готує новий пакет допомоги Україні для того, щоб продовжити контрнаступ ЗСУ та підготуватися до зимових холодів.

Японія готує новий пакет допомоги Україні для того, щоб продовжити контрнаступ ЗСУ та допомогти підготуватися до зимових холодів.

Про це повідомив посол України у Японії Сергій Корсунський в ефірі Радіо НВ.

Японія запровадить санкції проти 140 росіянНа тлі війни в Україні влада Японії додасть 140 фізичних осіб до списку заморожених російських активів.

«Допомога нам не припиняється, готується нова порція цієї допомоги, єдине, що це не зброя, але це те, що буде необхідно нам для того, щоб продовжувати цю фантастичну контроперацію і для того, щоб зустріти зиму», - розповів він.

Посол зазначив, що зараз утримається від назв пристроїв, про які просить Україна, але нагадав, що безпілотники давно вже поїхали до ЗСУ.

«Ми маємо дуже чіткий терміновий запит від Міністерства оборони. У мене була зустріч з головою ради директорів компанії Hitachi, і ця компанія виробляє кілька видів продукції, яка нам дуже потрібна для цивільних та інших операцій. Була зустріч також із міністром оборони, ми передали цей список японській стороні. Ми розуміємо, що вони його дуже уважно вивчають і розуміють всю терміновість постачання цих речей. Там є електроніка та інші засоби, які дуже нам потрібні у перспективі і сподіваюся, що ми до зими зможемо відправити це до України», - сказав Корсунський.

Нагадаємо, Японія допоможе Україні у відновленні інфраструктури після війни.

Раніше Японія закликала рф не проводити військові навчання біля Курильських островів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: