Путін заявив про розширення відносин з Північною Кореєю – деталі

Читать на русском
У листі лідеру КНДР з нагоди Дня звільнення Кореї путін написав, що більш тісні зв'язки відповідають інтересам обох країн і допоможуть зміцнити безпеку.
Фото: AP Photo

Президент країни-агресора володимир путін заявив північнокорейському лідеру Кім Чен Ину, що росія та КНДР будуть «спільними зусиллями розширювати всебічні і конструктивні двосторонні відносини».

Про це повідомляє північнокорейське інформаційне агентство KCNA.

Як зазначається, у листі лідеру КНДР з нагоди Дня звільнення Кореї путін написав, що більш тісні зв'язки відповідають інтересам обох країн і допоможуть зміцнити безпеку і стабільність Корейського півострова і регіону Північно-Східної Азії.

КНДР погрожує застосувати ядерну зброю в потенційному конфлікті – АРКім Чен Ин звинуватив Сполучені Штати в так званій демонізації Північної Кореї для виправдання своєї ворожої політики.

При цьому, Кім також надіслав листа керівнику рф, в якому написав, що російсько-Північнокорейська дружба зародилася під час Другої світової війни після перемоги над Японією, яка окупувала Корейський півострів.

Лідер КНДР написав, що з того часу «стратегічне і тактичне співробітництво, підтримка і солідарність» між країнами вийшли на новий рівень завдяки їх спільним зусиллям з відбиття загроз і провокацій з боку США і її союзників.

Водночас, Кім заявив, що співпраця між росією і Північною Кореєю буде розвиватися на основі угоди, підписаної у 2019 році під час його зустрічі з путіним.

Напередодні лідер Північної Кореї заявив, що його країна готова до будь-якого військового протистояння із США.

Нагадаємо, що Північна Корея запропонувала росії 100 тисяч добровольців для війни в Україні.

Також нагадаємо, 13 липня стало відомо, що Північна Корея визнала «незалежність» так званих Донецької та Луганської народних республік.

Україна у відповідь розірвала з КНДР дипломатичні відносини, звинувативши її у спробі підірвати наш суверенітет та територіальну цілісність. У Північній Кореї відреагували на це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: