Північна Корея запустила балістичну ракету у бік Японського моря

Читать на русском
Зранку 25 вересня Північна Корея запустила балістичну ракету у бік Японського моря. Зазначається, що вона впала за межами економічної зони Японії.
Ілюстративне фотоФото – Getty Images

У суботу, 24 вересня, Північна Корея запустила ракету у бік акваторії Японського моря.

Про це повідомляє Yonhap News Agency.

В агентстві отримали дані від Комітету начальників штабів Південної Кореї, що влада КНДР запустила саме балістичну ракету. Водночас встановити її не вдалося.

Північна Корея запропонувала росії 100 тисяч добровольців для війни в Україні – ЗМІІнформацію про те, чи дійсно КНДР зробила таку пропозицію кремлю, перевірити поки не вдалося. З усім тим, російська пропаганда вже підхопила це повідомлення

Південнокорейські військові аналізують дальність, висоту та швидкість польоту снаряда. У виданні NHK припустили, що, ймовірно, ракета впала за межами економічної зони Японії.

Відомо, що КНДР запустила балістичні ракети вперше з червня, коли вона випустила 8 ракет із чотирьох різних місць.

Нагадаємо, верховні народні збори Північної Кореї затвердили нову ядерну доктрину. Закон оголошує КНДР ядерною державою та закріплює право завдавати попереджувальних ядерних ударів для свого захисту.

У липні Україна розірвала дипломатичні відносини з КНДР після визнання нею незалежності терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: