Японія закликала рф не проводити військові навчання біля Курильських островів

Читать на русском
Влада Японії закликала росію не проводити військові навчання біля Курильських островів, які вважаються спірною територією.

Влада Японії закликала росію не проводити військові навчання біля Курильських островів, які вважаються спірною територією. У москві ж мають намір проводити ці навчання наприкінці серпня цього року.

Про це йдеться у заяві заступника генсекретаря кабміну Японії Єсіхіко Ісодзаки, пише Reuters.

«Напередодні, 27 липня, дипломатичними каналами ми направили подання росії про те, що проведення військових навчань у регіонах, у тому числі в районі північних територій, суперечить позиції нашої країни з територіального питання», - сказав Ісодзаки.

Відомо, що Японія претендує на чотири острови:– Ітуруп, Кунашир, Шикотан та Хабомаї. Вони були приєднані до Радянського Союзу після завершення Другої світової війни.

Зазначимо, наприкінці березня в росії анонсували проведення навчань на території Курильських островів. У ході навчань задіяно до трьох тисяч російських солдатів і кілька сотень одиниць військової техніки Східного військового округу армії росії.

Також Японія приєдналася до світових санкцій проти росії. Крім цього, вона запровадила багато своїх санкцій проти росії. Японський прем'єр-міністр Фуміо Кісіда також вперше за довгий час порушив у публічній площині питання Курильських островів, що призвело до стану тихої паніки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: