Північна Корея запропонувала росії 100 тисяч добровольців для війни в Україні – ЗМІ

Читать на русском
Інформацію про те, чи дійсно КНДР зробила таку пропозицію кремлю, перевірити поки не вдалося. З усім тим, російська пропаганда вже підхопила це повідомлення
Ілюстративне фотоmilitaryarms.ru

Північна Корея нібито запропонувала росії надіслати 100 тисяч добровольців зі складу північнокорейської регулярної армії в Україну, щоб допомогти росії перемогти у війні.

Про це повідомляє американське видання New York Post з посиланням на російське пропагандистське телебачення.

Як зазначає видання, інформацію про те, чи дійсно КНДР зробила таку пропозицію кремлю, перевірити поки не вдалося. З усім тим, російська пропаганда вже підхопила це повідомлення. Подібні заяви звучать і в російському міністерстві оборони.

Україна вже в змозі винищувати оперативні резерви російської армії – АрестовичТа кількість американських систем HIMARS, яка вже є в Україні, дозволяє дати залп зі 168 ракет, що гарантовано знищує до сотні цілей одночасно

«Є повідомлення, що 100 тисяч північнокорейських добровольців готові приїхати та взяти участь у конфлікті... Якщо Північна Корея висловить бажання виконати свій міжнародний обов'язок по боротьбі з українським фашизмом, ми повинні їм це дозволити» - заявив член громадської ради при міноборони росії Ігор Коротченко.

Регулярна армія КНДР налічує мільйон осіб (для порівняння, армія Південної Кореї - 600 тисяч військовослужбовців), ще 4,5 млн осіб числяться в збройному резерві, тому що служба в армії є обов'язковою для всього чоловічого і жіночого населення країни (10 років і три роки відповідно). Таким чином, КНДР в разі війни може виставити армію, рівну за чисельністю однієї п'ятої населення країни.

Нагадаємо, в росії по всій її території формуються так звані добровольчі батальйони, які передбачається відправити в Україну на війну. Щонайменше 30 тисяч одиниць гарматного м'яса може бути навербовано в ці підрозділи, оскільки не потрібно військовий досвід - тільки здоров'я і бажання воювати.

За даними МВС, російські окупанти перекидають всі резерви військових на південь України, після доукомплектування можуть почати штурмові дії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: