Лідер Північної Кореї заявив, що його країна готова до будь-якого військового протистояння із США

Читать на русском
Лідер КНДР Кім Чен Ын звинуватив США та Південну Корею у розпалюванні військових дій та погрожував їм війною.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна готова мобілізувати свої сили стримування ядерної війни та протистояти будь-якому військовому зіткненню із США.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на інформаційне агентство країни KCNA.

Кім зробив цю заяву під час виступу на заході, присвяченому 69-й річниці перемир'я в Корейській війні.

SIPRI: На світ очікує новий виток гонки ядерних озброєнь через війну в УкраїніЗараз ризик ядерної ескалації знаходиться на найвищому рівні після закінчення холодної війни. Причина в тому, що росія напала на Україну

«Наші збройні сили повністю готові до реагування на будь-яку кризу, і наша національна система стримування ядерної війни також повністю готова правильно, точно і швидко мобілізувати свої сили для виконання своєї місії», – сказав Кім Чен Ин.

Він заявив, що США разом із Південною Кореєю продовжують «небезпечні, незаконні ворожі дії» проти КНДР і намагаються виправдати свою поведінку, «демонізуючи» країну.

«Це доводить двосторонні відносини до стану, коли важко повернути назад, до стану конфлікту», – заявив Кім.

«Якщо ви думаєте, що можете протистояти нам у військовому відношенні і превентивно нейтралізувати або знищити частину нашої військової могутності... Така небезпечна спроба буде негайно покарана могутньою силою, а уряд Юн Сук Йоля та його армія будуть знищені», – пригрозив він Південній Кореї.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо, що Північна Корея визнала «незалежність» так званих «Донецької та Луганської народних республік».

Україна у відповідь розірвала з КНДР дипломатичні відносини, звинувативши її у спробі підірвати наш суверенітет та територіальну цілісність. У Північній Кореї відреагували на це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: