КНДР погрожує застосувати ядерну зброю в потенційному конфлікті – АР

Читать на русском
Кім Чен Ин звинуватив Сполучені Штати в так званій демонізації Північної Кореї для виправдання своєї ворожої політики.

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що готовий до застосування своєї ядерної зброї в потенційному конфлікті з США і Південною Кореєю.

Про це повідомляє Associated Press.

Як зазначається, виступаючи перед ветеранами війни в 69-ту річницю закінчення Корейського конфлікту лідер КНДР заявив, що «вороги поставили Корейський півострів на грань війни».

«Наші збройні сили повністю готові відреагувати на будь-яку кризу, а сили, ядерні сили стримування, також готові мобілізувати свою абсолютну міць сумлінно, точно і швидко у відповідності зі своєю місією», – заявив Кім.

SIPRI: На світ очікує новий виток гонки ядерних озброєнь через війну в УкраїніЗараз ризик ядерної ескалації знаходиться на найвищому рівні після закінчення холодної війни. Причина в тому, що росія напала на Україну

Водночас, він звинуватив Сполучені Штати в «демонізації» Північної Кореї для виправдання своєї ворожої політики. Згідно з його словами, регулярні військові навчання США і Південної Кореї націлені саме на КНДР.

При цьому, американські експерти дали свою оцінку висловлюванням лідера Північної Кореї. Вони вважають, що хоча Кім все частіше став погрожувати своїм суперникам ядерною зброєю, малоймовірно, що він першим застосує його проти переважаючих Збройних сил США і їх союзників.

Нагадаємо, напередодні лідер Північної Кореї заявив, що його країна готова до будь-якого військового протистояння із США.

Також нагадаємо, 13 липня стало відомо, що Північна Корея визнала «незалежність» так званих Донецької та Луганської народних республік.

Україна у відповідь розірвала з КНДР дипломатичні відносини, звинувативши її у спробі підірвати наш суверенітет та територіальну цілісність. У Північній Кореї відреагували на це.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: