У Північній Кореї прокоментували визнання «Л/ДНР» та розрив дипвідносин з Україною

Читать на русском
У Північній Кореї заявили, що Україна не має права порушувати питання суверенітету після приєднання до ворожої політики США.
Фото: KCNA

Міністерство закордонних справ Північної Кореї заявило, що Україна «не має права порушувати питання суверенітету» після приєднання до «несправедливих та незаконних» дій США, які порушили суверенітет Пхеньяну.

Про це із посиланням на державні ЗМІ КНДР пише Reuters.

Визнання Росією «Л/ДНР»: які країни засудили рішення, а які – підтрималиЛише чотири країни та дві невизнані республіки підтримали рішення Путіна про визнання Л/ДНР. Хто засудив – на карті.

У Північній Кореї заявили, що її ядерна та ракетна програми є засобом самооборони, а США ведуть «ворожу політику» шляхом запровадження міжнародних санкцій та проведення військових навчань із Південною Кореєю.

«Україна не має права порушувати питання чи оскаржувати наше законне здійснення суверенітету після вчинення акту, якому серйозно не вистачає чесності та справедливості у відносинах між народами, шляхом активного приєднання до несправедливої та незаконної ворожої політики США у минулому», — заявили у міністерстві КНДР.

«Ми надалі зміцнюватимемо та розвиватимемо дружбу та співпрацю з усіма країнами, які поважають наш суверенітет і ставляться до нас прихильно, на основі принципів суверенної рівності, невтручання у внутрішні справи та взаємної поваги», – додали в МЗС.

Нагадаємо, 13 липня стало відомо, що Північна Корея визнала «незалежність» так званих «Донецької та Луганської народних республік».

Україна у відповідь розірвала з КНДР дипломатичні відносини, звинувативши її у спробі підірвати наш суверенітет та територіальну цілісність.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: