Росія змушена купувати артилерійські снаряди та ракети у Північної Кореї – NYT

Читать на русском
Росія має серйозні проблеми із забезпеченням своєї армії озброєнням і тепер змушена звертатися за допомогою до таких країн-ізгоїв як Північна Корея.

Росія купує мільйони артилерійських снарядів та ракет у Північної Кореї. Це є ознакою того, що західні санкції серйозно обмежили ланцюжки постачань і змусили москву звертатися за військовими постачаннями до країн-ізгоїв.

Про це пише видання The New York Times з посиланням на дані американської розвідки.

Розкриття цієї розвідувальної інформації відбулося за кілька днів після отримання росією безпілотників іранського виробництва. За словами представників уряду США, рішення росії звернутися до Ірану, а тепер і до КНДР говорить про те, що санкції та експортний контроль, введені Штатами та Європою, підривають можливості рф отримувати запаси для своєї армії.

Росія прочісує весь світ у пошуках зброї для війни – BloombergРосія шукає по всьому світу зброю, щоби воювати в Україні. Зокрема, рф використовує торгові судна, щоб перевозити військову техніку через Чорне море.

Поки що в США мало подробиць про тип та розмір партії закупленої у Північної Кореї зброї. Але, як сказав офіційний представник США, окрім ракет малої дальності та артилерійських снарядів, росія спробує закупити у КНДР й інше обладнання.

«Кремль має бути стривожений тим, що йому взагалі доводиться щось купувати у Північної Кореї», – зазначив Мейсон Кларк, який очолює російську групу в Інституті вивчення війни.

У США зазначили, що угода з Північною Кореєю свідчить про «розпач» росії: це звернення, ймовірно, ознака того, що москва не в змозі виробляти найпростішу техніку, необхідну для ведення війни.

«Єдина причина, через яку кремль повинен купувати артилерійські снаряди або ракети у Північної Кореї або в когось ще, полягає в тому, що путін не бажає або не може мобілізувати російську економіку для війни навіть на базовому рівні», – вважає Фредерік Каган, військовий експерт Американського інституту підприємництва

Така угода може бути ознакою того, що проблеми з постачанням рф набагато глибші, ніж просто високотехнологічні компоненти для сучасних танків або високоточних ракет.

«Дуже ймовірно, що це свідчить про масовий провал російського військово-промислового комплексу», – зазначив Каган.

Нагадаємо, тиждень тому у США офіційно підтвердили, що росія отримала безпілотні літальні апарати від Ірану.

Ще нещодавно володимир путін хвалився, що російська зброя «випереджає іноземні аналоги на роки та десятиліття і значно перевершує їх за тактико-технічними характеристиками».

Він також підтверджував, що росія розширюватиме двосторонні відносини з Північною Кореєю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: