До 13 тисяч білорусів погодилось воювати проти України – Генштаб

Читать на русском
Воювати проти України погодилося до 13 тисяч колишніх військових з Білорусі, повідомляє Генштаб у четвер, 11 серпня.

Воювати проти України погодилося до 13 тисяч колишніх військових з Білорусі.

Про це під час сьогоднішнього брифінгу повідомив заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов.

«Вздовж держкордону України розгорнуто та виконують завдання у прикордонних з Україною районах шість батальйонів Збройних сил Білорусі. Загалом, за даними, росія продовжує втягувати Білорусь у повномасштабну війну проти України. За попередніми даними, до 13 тисяч осіб із числа чинних та колишніх військових підрозділів білоруських сил спеціальних операцій, а також ОМОНу підписали згоду на участь у війні проти України», - заявив Громов.

У США вводять нові санкції проти 100 топ-чиновників БілорусіСанкції були введені у другу річницю захоплення влади у Білорусі режимом Лукашенка. У США вважають, що події 2020 року завдали шкоди демократичним інституціям та перешкоджали демократичним переходам в Білорусі.

За його словами, головною мотивацією для білорусів є матеріальна винагорода за участь у повномасштабній війні, оскільки «жодного ідеологічного фундаменту в діях окупантів немає і ніхто не вірить у денацифікацію».

Нагадаємо, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко у вівторок, 9 серпня, заявив, що країні за західних санкцій не слід відмовлятися від ринку Європейського Союзу, а навпаки слід працювати з відповідними країнами щодо просування вітчизняних товарів.

Також зазначимо, 9 серпня у Білорусі стартували нові військові навчання за участю військ протиповітряної оборони та військово-повітряними силами.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: