Лукашенко заявив, що Україна «готувала напад на Білорусь»

Читать на русском
Олександр Лукашенко заявив, що Україна готувала напад на Білорусь. Він пообіцяв Путіну показати карту, яка нібито підтверджує ці плани.

Олександр Лукашенко сьогодні під час зустрічі із Володимиром Путіним заявив, що Україна нібито готувала напад на Білорусь.

Про це повідомляють державні російські та білоруські ЗМІ.

«Якби не зробили це (Лукашенко має на увазі напад Росії на Україну – ред.) за добу до того, повірте, через кілька днів ми випили б всю цю чашу з величезними втратами. Вони не тільки по Донбасу готувалися завдати удару – вони вибудували позиції для завдання удару по Білорусі», – заявив Лукашенко.

Генштаб фіксує ознаки готовності Білорусі вступити у війну проти УкраїниУ Білорусі зберігаються ознаки готовності до можливої широкомасштабної участі у війні проти України за Росії.

Лукашенко також пообіцяв показати російському президентові якусь карту, яка нібито розкриває плани нападу на Білорусь.

«Тому не ми розв'язали цю війну. У нас совість чиста. Добре, що розпочали. Біологічна зброя, найбільші електростанції атомні... І все це було готове – підірвати. Зараз ми бачимо, що в Чорнобилі відбувається», – додав Лукашенко.

Нагадаємо, що Росія розпочала війну в Україні під приводом «захисту населення Донбасу». Президент Росії та інші перші особи країни стверджували, що Україна у березні «збиралася напасти на «ДНР» та «ЛНР».

При цьому напад на Україну в РФ заперечують, буквально вчора на рахунок цього знову збрехав Сергій Лавров.

Білорусь у свою чергу виступає співагресором у війні проти України – це вже визнали у Євросоюзі.

Так, у перший день війни російська армія атакувала Україну за підтримки ЗС Білорусі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: