Після перемоги обговоримо відтінки «мирного неба»: в ОПУ відреагували на привітання Лукашенка із Днем Незалежності

Читать на русском
Михайло Подоляк заявив, що побажання мирного неба від Лукашенка є цинічним, і після перемоги над росією Україна обговорить роль Білорусі у війні.

Олександр Лукашенко чомусь вважає, що світ не фіксує його прямої співучасті у злочинах росії проти України. Після перемоги Україна обговорить із білоруською владою всі відтінки «мирного неба».

Так радник голови ОПУ Михайло Подоляк прокоментував виданню «Зеркало» привітання Лукашенка з Днем Незалежності.

Лукашенко заявив, що війну в Україні може закінчити «хоч зараз» та назвав умовиЛукашенко заявив, що війну зараз можна закінчити начебто на більш прийнятних умовах для України. Але головне, за його словами, Україна має повернутися до переговорів та пообіцяти не загрожувати росії.

«Вважаю, що пан Лукашенко всерйоз вважає, що світ не фіксує прямої співучасті його політичної групи в умисних злочинах проти України. І тому продовжує влаштовувати публічну клоунаду. Вчора активно розповідав, що за три-чотири дні все закінчиться і неслухняних українців виріжуть, а сьогодні, у найкращих традиціях циніків, бажає Україні «мирного неба», відправляючи з власних аеродромів тонни смертоносних снарядів для атаки на мирні українські міста», — заявив Подоляк .

Крім того, Білорусь надає активну допомогу окупантам через постачання запчастин до військової техніки та снарядів, зазначив він.

«Розумію, що декому здається, що можна довічно безбожно брехати чи вдавати, що все це божа роса в очі. Але юридично все, що робить пан Лукашенко абсолютно точно і конкретно просякнуте кров'ю українців. Тому просто необхідно дочекатися правильного фіналу війни, краху російської кривавої імперії, щоб детально обговорити всі аспекти відтінків «мирного неба над Україною» із представниками нинішньої білоруської адміністрації», – додав Подоляк.

Нагадаємо, Лукашенко привітав українців із Днем Незалежності та побажав «мирного неба, толерантності, мужності, сили та успіхів у відновленні гідного життя».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: