Заборона на удари по рф стосується тільки HIMARS, які надали США – посол

Читать на русском
Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що заборона на удари по росії американської зброєю стосуються лише систем HIMARS.
Ілюстративне фотоФото – shutterstock.com

Посол України у США Оксана Маркарова заявила, що домовленість між Україною та США про незастосування зброї задля ударів по території росії стосується лише реактивних артилерійських систем HIMARS.

Про це вона розповіла в інтерв’ю «Європейській правді».

Посол відповіла на заяву міністра оборони Олексія Резнікова щодо того, що західне озброєння не можна використовувати для ударів по території рф. За її словами, це стосується не всієї американської зброї, а лише HIMARS.

Сенат США підтримав законопроєкт про тимчасове фінансування, який містить 12 млрд для УкраїниСенат США підтримав законопроєкт щодо короткострокового фінансування, щоб уникнути блокування роботи уряду. Там передбачено 12 млрд доларів для України.

Крім того, Маркарова підтвердила, що США не встановлювали обмежень для ударів України з використанням американської зброї по території тимчасово окупованого росією Криму.

Нагадаємо, у середу, 28 вересня, Пентагон оголосив про додаткову допомогу Україні в розмірі 1,1 млрд доларів у рамках Ініціативи сприяння безпеці України (USAI).

18 високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS та боєприпаси до них, які США нададуть Україні в рамках нового пакету допомоги, закуповуватимуть у виробника, а не вилучатимуть безпосередньо з військового арсеналу Штатів. Таким чином, на їхнє постачання Україні піде кілька років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: