Конгрес США остаточно схвалив виділення Україні 12,4 млрд доларів

Читать на русском
Палата представників остаточно підтримала законпроєкт про виділення понад 12 мільярдів доларів допомоги Україні. Документ передали на підпис Джо Байдену.
Конгрес СШАФото – Shutterstock

У п’ятницю, 30 вересня, Палата представників Конгресу США ухвалила виділення понад 12 мільярдів доларів Україні.

Про це повідомляє The New York Times.

Законопроєкт підтримали наприкінці фінансового року. Тепер документ про виділення фіндопомоги передадуть на підпис американському президенту Джо Байдену.

Нова оборонна допомога від США: у Пентагоні уточнили терміни постачання 18 HIMARS18 HIMARS із нового пакету допомоги США Україна отримає протягом кількох років. Ці системи Штати закуповуватимуть у виробника, а не вилучатимуть зі свого арсеналу.

Документ передбачає виділення 7,8 млрд доларів на оборонні потреби та 4,5 млрд – на пряму підтримку бюджету України. Ще 35 млн доларів підуть на гарантування безпеки ядерних матеріалів та реагування на можливі ядерні інциденти.

Крім того, законопроєкт відновлює повноваження Білого дому надавати Україні зброю та обладнання зі складів Міністерства оборони США. Це стане можливо у новому фінансовому році на суму 3,7 млрд доларів.

Нагадаємо, що напередодні Сенат США підтримав законопроєкт про короткострокове фінансування, щоб уникнути часткового блокування роботи уряду наприкінці цього тижня. Законопроєкт серед іншого передбачає виділення 12 млрд доларів Україні.

Також США готують новий пакет озброєння для України на суму 1,1 млрд доларів, про який буде оголошено найближчим часом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: