США продовжуватимуть підтримувати Україну у звільненні її територій – Байден

Читать на русском
США засудили шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію і запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

США засудили шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію і запевнили, що й надалі підтримуватимуть Україну в її боротьбі за звільнення своїх земель.

Про це йдеться у заяві президента США Джо Байдена.

«Сполучені Штати засуджують сьогоднішню шахрайську спробу рф анексувати суверенну українську територію. Росія порушує міжнародне право, зневажає Статут ООН і всюди демонструє свою зневагу до миролюбного народу», - зазначає пресслужба Білого дому.

За словами Байдена, сьогоднішня анексія українських територій не має жодної легітимності. США завжди поважатимуть міжнародно визнані кордони України та допомагатимуть їй у військовому та дипломатичному плані під час боротьби за звільнення окупованих земель.

Скільки безповоротної фіндопомоги отримала Україна з початку повномасштабної війниУкраїна з початку повномасштабної війни з росією отримала 10,6 млрд доларів безповоротної допомоги від іноземних партнерів. Докладніше – на інфографіці.

Також президент США нагадав, що Вашингтон цього тижня оголосить про додаткову допомогу Україні у розмірі 1,1 млрд. доларів.

У відповідь на анексію США та союзники оголошують про нові санкції.

«Ці санкції призведуть до витрат для фізичних та юридичних осіб – усередині та за межами росії, – які надають політичну чи економічну підтримку незаконним спробам змінити статус території України. Ми згуртуємо міжнародне співтовариство, аби засудити ці кроки та притягнути рф до відповідальності. Ми продовжимо постачати Україні обладнання, яке їй необхідне для самооборони, попри зухвалі спроби рф перекроїти кордони свого сусіда», - зазначив президент.

«Психіатри, ваш вихід»: у соцмережах обговорюють виступ путіна в кремліЯк у соцмережах відреагували на виступ путіна, в якому він оголосив про анексію частини України – у добірці.

Глава Білого дому додав, що очікує на підписання Конгресом закону, який надасть Україні додаткові 12 млрд доларів підтримки і закликав міжнародне співтовариство відреагувати на незаконні спроби анексії з боку росії.

Нагадаємо, президент рф володимир путін сьогодні, 30 вересня, оголосив про анексію Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей України.

Раніше у кремлі заявили, що не збираються припиняти війну в Україну навіть після анексії нових територій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: