Нова оборонна допомога від США: у Пентагоні уточнили терміни постачання 18 HIMARS

Читать на русском
18 HIMARS із нового пакету допомоги США Україна отримає протягом кількох років. Ці системи Штати закуповуватимуть у виробника, а не вилучатимуть зі свого арсеналу.

18 високомобільних артилерійських ракетних систем HIMARS та боєприпаси до них, які США нададуть Україні в рамках нового пакету допомоги, закуповуватимуть у виробника, а не вилучатимуть безпосередньо з військового арсеналу Штатів. Таким чином, на їхнє постачання Україні піде кілька років.

Про це повідомили у Пентагоні.

«Закупівля та постачання цих систем HIMARS та пов'язаних з ними боєприпасів займе кілька років. Сьогоднішнє оголошення – це лише початок процесу закупівель», – заявив на брифінгу чиновник Міноборони.

США спеціально для ЗСУ виготовлятимуть дрони Switchblade – ПентагонСполучені Штати раніше надавали Україні Switchblade 300, які мають менші розміри та дальність дії.

У Пентагоні зазначили, що довгострокова закупівля HIMARS для України не завадить США продовжувати вилучати існуючі системи із запасів, якщо це буде потрібно.

«Якщо ми не інвестуємо сьогодні, щоб купити HIMARS на майбутнє, їх не буде, коли вони знадобляться українським збройним силам у майбутньому. Це справді значні інвестиції, і вони призначені для того, щоб у майбутньому Україна мала все необхідне для стримування загроз. Це аж ніяк не виключає того, що ми продовжуємо інвестувати в їхні нинішні сили», – розповів урядовець.

Нагадаємо, Пентагон оголосив про додаткову допомогу Україні у розмірі 1,1 млрд доларів у рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

Станом на кінець серпня, за даними Міністерства оборони, наразі на озброєнні української армії перебувають понад 20 реактивних систем залпового вогню HIMARS, M270 та MARS.

Як заявив міністр Олексій Резніков, і підтвердили у Пентагоні, Україна не втратила під час боїв жодної системи HIMARS.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: