Байден підписав закон про 12 млрд доларів допомоги для України

Читать на русском
Президент США Джо Байден ухвалив виділення на допомогу України 12 мільярдів доларів. Документ передбачає виділення 7,8 млрд доларів на оборонні потреби та 4,5 млрд – на пряму підтримку бюджету України.
Джо БайденФото – facebook.com/joebiden

Президент США Джо Байден підписав закон про продовження фінансування американського уряду. Документ включає додаткову фінансову допомогу для України.

Про це повідомили на сайті Білого дому.

Зазначається, що документ передбачає фінансування федеральних установ США в умовах відсутності затвердженого державного бюджету на 2023 фінансовий рік. Він розпочинається з 1 жовтня.

Нова оборонна допомога від США: у Пентагоні уточнили терміни постачання 18 HIMARS18 HIMARS із нового пакету допомоги США Україна отримає протягом кількох років. Ці системи Штати закуповуватимуть у виробника, а не вилучатимуть зі свого арсеналу.

Зокрема, закон передбачає виділення 12,4 мільярдів доларів на допомогу Україні у сфері оборони, економічної підтримки та інші визначені в документі потреби. Підпис Байдена остаточно затвердив відповідний документ.

7,8 млрд доларів підуть на оборонні потреби, 4,5 млрд – на пряму підтримку бюджету України. Ще 35 млн доларів підуть на гарантування безпеки ядерних матеріалів та реагування на можливі ядерні інциденти.

Нагадаємо, що цей законопроєкт 28 вересня підтримав Сенат США. 30 вересня його ухвалила Палата представників Конгресу США.

Також Пентагон оголосив про додаткову допомогу Україні у розмірі 1,1 млрд доларів у рамках Ініціативи сприяння безпеці України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: