Росія могла пошкодити «Північні потоки» підводним дроном – The Times

Читать на русском
Диверсійна атака на СП-1 та СП-2, швидше за все, була заздалегідь спланована. Для цього могли використовувати вибуховий пристрій, скинутий у море за кілька тижнів до його підриву.

Диверсійна атака на СП-1 та СП-2, швидше за все, була заздалегідь спланована. Для цього могли використовувати вибуховий пристрій, скинутий у море за кілька тижнів до його підриву.

Про це повідомляє видання The Times.

Бетонні та сталеві трубопроводи були розірвані очевидними підводними вибухами такої сили, як незначний землетрус.

Як змінюється вартість газу в ЄвропіЯк за останні три роки змінювалася біржова ціна на газ у Європі – на інфографіці. Наразі вартість знову зростає на тлі новин про пошкодження Північного потоку.

За словами джерела в британській обороні, найімовірнішим сценарієм було те, що рф таємно доставила автономний підводний апарат із вантажем в окремі місця на трубопроводах, побудованих для транспортування російського газу до Європи.

Підводний апарат міг бути запущений з невеликого судна, такого як рибальський човен, кілька місяців тому, а потім вибухові пристрої були скинуті поряд із трубопроводом. Так, пристрої можна було б запустити за допомогою джерела шуму певної частоти, який скинули у воду в потрібний момент.

Б'єрн Лунд, член шведської сейсморозвідувальної мережі зазначив, що могло знадобитися більше 100 кг динаміту або тротилу, щоб викликати такі сильні вибухи.

Раніше в ЄС заявили про те, що пошкодження на Північних потоках є результатом навмисної дії.

Нагадаємо, 26 вересня на російських газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2», які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: