У Польщі вважають, що після аварії на «Північних потоках» варто чекати ескалації в Україні

Читать на русском
Моравецький також наголосив, що ситуація показала небезпеку, яка крилася в енергетичній співпраці росії та Німеччини.
Ілюстративне фотоReuters

Інцидент із витоком газу на російських трубопроводах «Північний потік-1» і «Північний потік-2» може свідчити про підготовку росією ескалації у війні з Україною.

Про це повідомляє видання RMF24, з посиланням на заяву прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького.

«Ми чітко можемо побачити, що це акт саботажу. Акт, який, імовірно, позначає наступний етап ескалації ситуації, з якою ми маємо справу в Україні», – сказав польський прем'єр.

Ескалація війни в Міжнародний день миру: перші оцінки мобілізації путінаЧому путін все-таки зважився на мобілізацію, що вона означає, як відреагували Україна і світ – у матеріалі Слово і діло

Моравецький також наголосив, що ситуація показала небезпеку, яка крилася в енергетичній співпраці росії та Німеччини.

«Сьогодні нам також відомо, що «Північний потік-1» – це газогін, через який також текла кров українців», – наголосив він.

При цьому, в інтерв’ю TVP Info увечері, 27 вересня, Моравецький підтримав думку, що інцидент на російських газогонах у Балтійському морі був актом саботажу.

«Тож це сигнал з боку росії – найімовірніше, бо ми ще чекаємо на підтвердження цих обставин, і це дуже непокоїть. Це те, що показує, які засоби й механізми росіяни можуть використовувати, щоб дестабілізувати Європу ще більше», – вважає керівник уряду Польщі.

Нагадаємо, що 26 вересня на непрацюючих російських газопроводах ПП-1 і ПП-2, які проходять дном Балтійського моря біля Швеції та Данії, різко впав тиск. Фахівці зафіксували відразу три витоки газу в різних місцях.

У росії назвали «дуже тривожними новинами» ситуацію із витоком газу на газопроводах «Північний потік-1» та «Північний потік-2».

Водночас, у Зеленського вважають, що аварія на «Північному потоці» це спланований акт агресії росії проти ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: