«Людей там фізично немає»: в ОВА заявили про нікчемність псевдореферендуму на Запоріжжі

Читать на русском
Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що всі спроби окупантів назвати їхні дії на тимчасово окупованих територіях України референдумом є нікчемними.
скріншот з відео

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що всі спроби окупантів назвати їхні дії на тимчасово окупованих територіях України «референдумом» є нікчемними, а всі результати голосування будуть фейковими.

Про це він сказав у своєму відеозверненні.

Експерти розповіли, чому росія все ж таки зважилася провести псевдореферендумиПсевдореферендум не є чимось несподіваним і це погана ідея буде дуже довго відгукуватися росії в майбутньому

За словами голови Запорізької ОВА, на сьогодні три чверті населення тимчасово окупованих територій виїхало або на вільні українські землі, або за кордон.

«Тобто навіть математично неможливо буде довести, що проголосувала більшість населення. Людей там фізично немає», - сказав він.

Старух зазначив, що ні в українському, ні в російському законодавстві немає законів про місцеві референдуми. Крім цього, додає він, через низьку явку на псевдореферендуми, колаборанти ходять будинками у супроводі озброєних військових і змушують людей ставити позначку «під дулами автоматів».

«Тому результат псевдореферендуму цілком зрозумілий – російська пропаганда оголосить фейкові цифри, які кремль використовуватиме для подальших маніпуляцій...Тут нічого нового: все це ми вже бачили 2014 року в Криму та на Донбасі», - констатував Старух.

Голова Запорізької ОВА звернувся до мешканців, які перебувають у тимчасовій окупації, із закликом уникати участі у псевдореферендумах.

Звернення керівника ЗОВА О. Старуха щодо незаконних діях окупанта на тимчасово захоплених територіяхЗапорізька обласна державна адміністрація

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до росії. Вони продовжаться до 27 вересня.

На Луганщині російські окупанти змушують місцеве населення голосувати без документів і безпосередньо на місцях проживання.

На Херсонщині мешканців змушують голосувати на псевдореферендумі по кілька разів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: