У Маріуполі людей погрозами стягують на псевдореферендум: «Голосуєш або втрачаєш роботу та зарплату»

Читать на русском
Людей на місцях роботи чекали так звані мобільні бригади з простою умовою - голосуєш або втрачаєш роботу та зарплату.
t.me/andriyshTime

В окупованому Маріуполі на Донеччині людей змушують йти на псевдореферендум за вступ до росії, погрожуючи їм звільненнями і втратою зарплатні.

Про це повідомляє радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

«Маріуполь. На зараз. «Референдум». Учора ввечері окупаційна адміністрація отримала «на горіхи» за наднизьку «явку». Тому ранок почався з примусового голосування. Робочих на місцях роботи чекали «мобільні бригади» з простою умовою - голосуєш або втрачаєш роботу та зарплату», - йдеться у дописі.

СБУ закликала українців передавати дані про організаторів псевдореферендумівСлужба безпеки звернулася до українців із закликом передавати інформацію про проведення псевдореферендумів на окупованих територіях.

Згідно зі словами радника Маріупольського голови, було встановлено декілька наметів у місцях концентрації людей, але й тут охочих виявилось обмаль. Значна кількість людей ухиляється від голосування, в тому числі виїхала з міста на узбережжя.

«На черговому пропагандистському ролику дуже прекрасно можна побачити «шалену чергу» в 10 людей та пусті прозорі урни. Значна кількість людей дослухалась та зайнята активним ухиленням від голосування, у т.ч. просто виїхала з міста на узбережжя», - повідомляє Андрющенко.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до росії. Вони продовжаться до 27 вересня.

На Луганщині російські окупанти змушують місцеве населення голосувати без документів і безпосередньо на місцях проживання.

На Херсонщині мешканців змушують голосувати на псевдореферендумі по кілька разів.

Голова Запорізької ОВА Олександр Старух заявив, що всі спроби окупантів назвати їхні дії на тимчасово окупованих територіях України «референдумом» є нікчемними, а всі результати голосування будуть фейковими.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: