Голосування під дулами автоматів: як проходить псевдореферендум на Луганщині

Читать на русском
У Луганській області російські загарбники примушують місцеве населення голосувати на псевдореферендумі без документів і безпосередньо у місцях проживання.
Фото 5.ua

У Луганській області російські загарбники примушують місцеве населення голосувати на псевдореферендумі без документів і безпосередньо у місцях проживання.

Про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

За його словами, в Алчевську майже закінчилися чоловіки, місцевий металургійний комбінат не працює, адже немає працівників.

«Кого знайшли – мобілізували. Навіть при наявності броні. Одне із кращих металургійних підприємств України – Алчевський металургійний комбінат – зупинив випуск продукції. Бо працювати нікому. Щоправда, є кому голосувати. На фронті житель Алчевська, або вже в полоні, чи загинув – якимось чином проголосує. Можливо, й телепатично – голос врахують», – пише голова ОВА.

Як поводитися на окупованих територіях, чинити опір та уникати псевдореферендуму: інструкціяПсевдореферендуми - це спроба росії закріпити за собою окуповані території. Для світу та України їхні наслідки нічого не значать, думка росії з цього приводу нікого не цікавлять, територію буде деокуповано

Гайдай також додає, що для підвищення явки працівники «виборчих комісій» у супроводі озброєних військовослужбовців рф примушують жителів голосувати безпосередньо у місцях проживання. Крім цього, загарбники зупиняють людей на вулиці, на заперечення, що немає із собою паспорта, відповідають: «І не потрібен – ми тебе і так знаємо».

Також обдзвонюють населення. Тим, хто працює, у разі відмови з'явитися на «дільниці» погрожують звільненням. Знаходять навіть тих, хто виїхав у росію, «запрошуючи» проголосувати й там.

Нагадаємо, на тимчасово окупованих територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей 23 вересня розпочалися псевдореферендуми щодо приєднання до рф. Вони триватимуть до 27 вересня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: