Армія рф втрачає свій керівний склад, окупанти посилюють примусову мобілізацію – Генштаб

Читать на русском
Рф зазнає втрат в Україні, зокрема серед керівного складу, і продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. Також окупанти намагалися атакувати у районі восьми населених пунктів.

Російська армія в Україні продовжує зазнавати втрат, у тому числі й серед керівного складу. Так, у районі населеного пункту Сватово було поранено командира 144 мотострілецької дивізії 20 загальновійськової армії генерал-майора Цокова.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Крім того, з 19 до 20 вересня до військового шпиталю в Ростові-на-Дону доставлено 105 тіл загиблих російських військовослужбовців, ще 200 тіл доставлять найближчим часом.

Для поповнення втрат рф продовжує примусову мобілізацію на тимчасово окупованих територіях. «Так, у Горлівці, 19 вересня, представники 1 армійського корпусу затримали та забрали на військову службу десять чоловіків, незважаючи ні на їхній вік, ні на стан здоров'я. У період із 18 до 20 вересня цього року у Луганському СІЗО представники російської приватної компанії безуспішно намагалися завербувати ув'язнених. У рамках виконання заходів часткової мобілізації окупаційна влада Криму заявила, що основну кількість резервістів планується набрати з числа працівників приватних охоронних підприємств, які мають досвід військової служби», – розповіли в Генштабі.

Битва за Київ: як українська армія зламала хребет російському наступу на столицюЯк українські військові не пропустили російських окупантів до Києва та зламали плани Кремля – у матеріалі Слово і діло

За добу росіяни завдали 4 ракетних та 27 авіаційних ударів, здійснили понад 75 обстрілів із реактивних систем залпового вогню по військових та цивільних об'єктах на території України. Від ворожих ударів постраждали понад 45 населених пунктів.

На Волинському та Поліському напрямках ситуація без істотних змін. На інших напрямках противник здійснив обстріли з танків, мінометів та артилерії різних калібрів:

  • на Сіверському напрямку – в районах населених пунктів Шалигіне, Миропільське, Волфине та Їздецьке Сумської області;

  • на Слобожанському напрямку – в районах населених пунктів Дубнівка, Гоптівка, Вовчанськ, Кам’янка та Куп’янськ;

  • на Краматорському напрямку – Маяки, Миколаївка, Діброва, Крива Лука, Пришиб та Сіверськ;

  • на Бахмутському напрямку – Соледар, Бахмутське, Бахмут, Весела Долина, Зайцеве, Веселе, Білогорівка і Яковлівка;

  • на Авдіївському напрямку – Красногорівка, Опитне, Мар’їнка, Новомихайлівка;

  • на Новопавлівському напрямку – Вугледар, Золота Нива, Нескучне, Времівка, Новоукраїнка, Велика Новосілка;

  • на Запорізькому напрямку противник активних дій не проводив, разом з тим обстріляв з артилерії населені пункти Мала Токмачка, Нова Токмачка, Малі Щербаки, Зелене Поле, Залізничне та Рівнопілля.

  • на Південнобузькому напрямку обстріли зазнали понад 20 населених пунктів.

Українські військові відбили атаки противника в районах населених пунктів Куп'янськ, Спірне, Майорськ, Зайцеве, Авдіївка, Новомихайлівка, Опитне та Кам'янка.

Крім того, авіація Сил оборони вразила 25 районів зосередження живої сили та військової техніки супротивника та 6 позицій зенітних ракетних комплексів.

Ракетні війська та артилерія за минулу добу завдали вогневого ураження, зокрема, по 6 пунктах управління, 4 районах зосередження особового складу та військової техніки, 3 позиціях ППО, 3 – артилерії, а також 3 складах боєприпасів.

Нагадаємо, за словами американського генерала, Україна зуміла зберегти близько 80% своїх військових літаків, що їх активно використовують для повітряних ударів.

Раніше ЗСУ завадили спробі російських окупантів налаштувати переправу через Дніпро в районі Нової Каховки, знищивши баржу, завантажену особовим складом, озброєнням та технікою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: