Зеленський закликав мешканців окупованих територій ховатися від російської мобілізації

Читать на русском
Володимир Зеленський закликав мешканців тимчасово окупованих територій України ховатися від російської мобілізувати та саботувати дії ворога.
Володимир ЗеленськийФото – president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський звернувся до жителів тимчасово окупованих територій. Він закликав їх уникати російської мобілізації та саботувати дії ворога.

Про це він заявив під час нового відеозвернення.

Глава держави попросив людей берегти своє життя та допомагати знищувати російських загарбників. Крім того, він порадив уникати повісток та намагатися виїхати на вільну територію України.

Як поводитися на окупованих територіях, чинити опір та уникати псевдореферендуму: інструкціяПсевдореферендуми - це спроба росії закріпити за собою окуповані території. Для світу та України їхні наслідки нічого не значать, думка росії з цього приводу нікого не цікавлять, територію буде деокуповано

Зеленський порадив тим, хто потрапив в армію рф, саботувати ворожу активність, заважати операціям росіян, а також передавати Україні інформацію про бази, штаби та склади окупантів. Також він закликав переходити на українські позиції.

За словами президента, вже є докази того, що у Криму в місцях компактного проживання киримли росіяни намагаються знайти та мобілізувати якнайбільше чоловіків. Зеленський підкреслив, що таким чином ворог хоче свідомо знищити кримськотатарський народ.

«Робіть усе, щоб зберегти життя і допомогти звільнити Україну», – додав глава держави.

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Майже у всіх містах рф після оголошення диктатором володимиром путіним мобілізації, почали роздавати повістки на вокзалах, зупинках та інших громадських місцях. Люди вийшли на акції протесту по всій країні. За підрахунками «ОВД-Інфо», до вечора 21 вересня було затримано понад 150 осіб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: