Поведінка путіна свідчить про крах вторгнення – Трюдо про мобілізацію в рф

Читать на русском
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо прокоментував оголошення часткової мобілізації в росії та погрози застосувати ядерну зброю. За його словами, поведінка путіна свідчить про крах вторгнення.
Джастін ТрюдоФото – twitter.com/JustinTrudeau

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що оголошення володимиром путіним часткової мобілізації в росії та ядерний шантаж свідчать про те, що вторгнення рф в Україну зазнає краху.

Про це повідомляє Reuters.

«Канада засуджує безвідповідальну ескалацію війни путіним, його часткову військову мобілізацію, його ядерні погрози, а також поспішні референдуми росії у спробі анексувати частину України... Поведінка путіна свідчить лише про те, що його вторгнення зазнає краху», – наголосив Трюдо.

Страждав від кашлю та болю: ЗМІ назвали причини затримки звернення путіна до росіянЗМІ заявили, що звернення володимира путіна до росіян перенесли через те, що він скаржився на проблеми зі здоров'ям. Після четвертої спроби запису його забрали лікарі.

За його словами, відповідний наказ російського диктатора є кроком до визнання того, у чому він боявся зізнаватися росіянам. Зокрема, про те, що його так звана «спецоперація» йде не за планом.

Крім того, прем’єр Канади, що необхідно сприймати серйозно загрозу ядерної зброї. Він додав, що західні союзники повинні «твердо їм протистояти».

Нагадаємо, у росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію. Для відправки на війну в Україну хочуть призвати 300 тисяч резервістів.

Президент США Джо Байден заявив, що путін виступив із «безрозсудними» ядерними погрозами, а росія порушила основні принципи статуту ООН.

Також міністр оборони Великої Британії Бен Воллес зазначив, що оголошення путіним часткової мобілізації в росії є визнанням того, що його вторгнення в Україну зазнає невдачі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: