Зеленський провів нараду щодо енергетичної безпеки Харківщини - деталі

Читать на русском
Український президент під час наради наголосив на важливості якнайшвидшого поновлення електропостачання у регіоні.
Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський провів нараду щодо питань енергетичної безпеки Харківщини після контрнаступу ЗСУ. Нарада відбулася в рамках робочої поїздки президента до визволеної частини Харківської області.

Про це повідомляється на сайті Офісу президента.

Зазначається, що під час наради голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов проінформував Зеленського, що в регіоні повністю деокуповано 16 громад, частково деокуповано сім громад. Під окупацією залишається близько 6% території області, тоді як до контрнаступу українських військових було окуповано 32% Харківщини.

На пошкоджених ТЕЦ на Харківщині знайшли уламки російських ракет Х-101На пошкоджених об'єктах критичної інфраструктури на Харківщині слідчі знайшли уламки ракет повітря-земля Х-101, якими вдарила рф.

Згідно зі словами Синєгубова, в регіоні проводять роботи з відновлення пошкоджених об'єктів інфраструктури, зокрема у звільнених населених пунктах. На деокупованих територіях відновлюють лінії електропостачання, мобільний зв'язок та роботу медичних установ.

При цьому, український лідер наголосив на важливості якнайшвидшого поновлення електропостачання на територіях, звільнених від ворога.

Своєю чергою міністр енергетики Герман Галущенко, який брав участь у нараді в режимі відеоконференції, зазначив, що робота ремонтних бригад значною мірою залежить від темпів розмінування територій.

Як повідомляється, з огляду на це, Зеленський закликав забезпечити роботу більшої кількості бригад енергетиків та працівників Державної служби України з надзвичайних ситуацій задля пришвидшення процесу відновлення.

Під час наради також було зосереджено увагу на питанні функціонування ТЕЦ і ТЕС у Харківській області. Глава держави зазначив, що сьогодні, в умовах війни, необхідно розробити план заходів щодо забезпечення резервних потужностей системи енергопостачання.

Водночас, він ознайомився з перебігом відновлення житлового будинку у Харкові, який зазнав пошкоджень унаслідок російських обстрілів. Там триває ремонт покрівлі, перекриттів і балконів, встановлюють вікна.

Напередолні, вранці, 13 вересня, без електрики залишився не лише Харків, а й область. Причина - вийшла з ладу резервна лінія, яка живила населені пункти.

Нагадаємо, увечері 11 вересня Полтавська, Дніпропетровська, Харківська, Сумська та Донецька області частково залишилися без світла. Це сталося після одного з наймасовіших обстрілів енергетичної інфраструктури з боку росії. Докладніше про те, яка інфраструктура постраждала, розповів міністр енергетики Галущенко.

У матеріалі «Слово і діло» можна прочитати, чи загрожують Києву подібні атаки на об'єкти критичної інфраструктури.

Також стало відомо, що мешканців багатоповерхівок Харкова переселятимуть до гуртожитків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: