Балаклія, Ізюм стають поруч із Бучею: на Харківщині прокурорські групи фіксують злочини рф

Читать на русском
На деокупованих територіях Харківської області розпочинають роботу 23 мобільні слідчо-прокурорські групи. Вже виявлено вбитих мешканців, яких катували окупанти.

На деокупованих територіях Харківської області розпочинають роботу 23 мобільні слідчо-прокурорські групи. Вони оглядатимуть зруйновані об'єкти та розслідуватимуть факти вбивств місцевих жителів.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора у середу, 14 вересня.

В Ізюмі під окупацією загинули щонайменше тисяча мирних жителів – меріяВнаслідок вторгнення росії в Ізюмі на Харківщині загинули щонайменше тисяча цивільних людей.

«Фактично зараз такі міста, як Балаклія, Ізюм, стають в один ряд із Бучею, Бородянкою, Ірпенем. Тими містами, де вже було зафіксовано та розслідуються численні воєнні злочини та злочини проти основ нацбезпеки», - заявив генпрокурор Андрій Костін.

Загалом у Харківській області працюватимуть 23 мобільні слідчо-прокурорські групи. До їх складу увійдуть співробітники прокуратури, СБУ, Нацполіції, вибухотехніки та інші експерти.

«Вони проводитимуть огляд зруйнованих об'єктів цивільної інфраструктури та займатимуться розслідуванням фактів убивств місцевих мешканців», - повідомляє прокуратура.

Також створено 5 так званих «тематичних груп», які займуться розслідуванням виключно фактів тортур місцевих жителів.

За даними Офісу генпрокурора, з 9 по 11 вересня вже виявлено тіла шести жертв у населених пунктах Гракове та Залізничне Чугуївського району. Також знайдено вбитих місцевих жителів у Балаклії.

«Людей убили військовослужбовці рф. Після цього тіла поховали місцеві жителі. Виявлено сліди тортур», - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у Міноборони заявили, що на Харківщині ЗСУ звільнили від окупантів понад 300 населених пунктів.

У деокупованій Балаклії у Харківській області у відділі поліції та в будівлі навпроти було виявлено в'язницю та камеру тортур для місцевих жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: