На пошкоджених ТЕЦ на Харківщині знайшли уламки російських ракет Х-101

Читать на русском
На пошкоджених об'єктах критичної інфраструктури на Харківщині слідчі знайшли уламки ракет повітря-земля Х-101, якими вдарила рф.
фото Сергій Болвінов Facebook

Харківські правоохоронці під час огляду місць ударів на об'єктах критичної інфраструктури виявили та вилучили уламки стратегічних крилатих ракет «повітря-земля» Х-101.

Про це повідомив заступник начальника ГУ Нацполіції у Харківській області – начальник слідчого управління Сергій Болвінов у Facebook.

«Відомо, що рашисти обстрілювали об'єкти інфраструктури попередньо ракетами Х-101. Вилучено уламки», - написав він.

У пресслужбі Харківської облпрокуратури підтвердили, що на одному з пошкоджених об'єктів (у Холодногірському районі Харкова) виявлено обгоріле тіло працівника підприємства.

Наразі тривають рятувально-розшукові роботи ще однієї співробітниці.

За фактом ракетних ударів відкрито кримінальне провадження за ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України).

Нагадаємо, увечері 11 вересня зникла електроенергія у Харківській, Дніпропетровській, Сумській та Полтавській областях.

Пізніше стало відомо, що росіяни завдали прямих ударів по критичній інфраструктурі, зокрема, по Харківській ТЕЦ-5. Почалася масштабна пожежа. Як повідомляв мер Харкова, наслідки ракетних ударів по ТЕЦ – тяжкі.

Усього було випущено 11 ракет по об'єктах критичної інфраструктури, 9 із них збила ППО.

У Сумській, Полтавській та Дніпропетровській областях електрику дали того ж вечора. У Харківській області електропостачання та водопостачання відновлено на 80%.

У Харкові Новобаварський та Основ'янський райони все ще частково знеструмлені через удар російських військових по ТЕЦ-5.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: