На Харківщині розбито елітний підрозділ армії рф, призначений для протидії НАТО – британська розвідка

Читать на русском
Елітна 1-а гвардійська танкова армія росії зазнала тяжких втрат у Харківській області. Цей підрозділ призначався для оборони москви та контрударів у разі війни з НАТО.

Частина російських військ, відведених із Харківської області за останній тиждень, належала 1-й гвардійській танковій армії, що підпорядковується Західному військовому округу. Це один із найпрестижніших підрозділів російської армії, і він зазнав тяжких втрат.

Про це повідомляє розвідка Міністерства оборони Великої Британії.

У кремлі прокоментували відступ своєї армії у Харківській областіУ кремлі заявили, що путін у курсі відступу російської армії у Харківській області. На питання про довіру військовому керівництву Пєсков відповідати не став.

«1-а гвардійська танкова армія зазнала тяжких втрат на початковому етапі вторгнення в Україні і не була повністю підготовлена до контрнаступу українських військ у Харківській області. Цей підрозділ – один із найпрестижніших у російській армії і призначався для оборони москви та контрударів у разі війни з НАТО», – йдеться у повідомленні.

У розвідці зазначили, що оскільки 1-а гвардійська танкова армія та інші підрозділи, що входять до складу Західного військового округу, серйозно постраждали, звичайні ЗС росії, призначені для протидії НАТО, серйозно ослаблені. Ймовірно, росії знадобляться роки, щоб відновити цей потенціал.

Нагадаємо, у Пентагоні вважають, що росія переважно здала позиції українським захисникам у Харківській області – багато окупантів втекли назад до рф.

Аналітики ISW вважають, що Україна переламала хід цієї війни на свою користь. Однак нинішня кампанія на північному сході зрештою завершиться, і Україні доведеться розпочати нові контрнаступальні операції.

Видання NYT писало, що розгром російських військ у Харківській області може підірвати репутацію путіна всередині рф як геополітичного стратега.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: