Частина окупантів втекла з Харківщини у росію – Пентагон

Читать на русском
Контрнаступ ЗСУ на Харківщині змусив багатьох окупантів тікати не на перегрупування на Донбас, а назад у росію.
Ілюстративне фотоФото – Reuters

У Міністерстві оборони США вважають, що рф переважно здала позиції українським захисникам на Харківщині. Багато окупантів втекли назад у росію.

Про це повідомляє CNN з посиланням на брифінг представника Пентагону на умовах анонімності.

«Загалом, за нашими оцінками, українці досягають успіхів у боротьбі за звільнення та повернення території на півдні та сході. Біля Харкова, за нашими даними, російські сили в основному поступилися українцям своїми територіальними здобутками та відступили на північ і схід», – заявив він.

Резніков пояснив, чому контрнаступ на Херсонщині йде повільніше, ніж на ХарківщиніКонтрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку просувається повільніше, ніж на Харківському, оскільки це сільськогосподарський регіон.

За його словами, багато російських військових з околиць Харкова на північному сході не відступали на Донбас задля перегрупування, а втекли назад до росії.

У Пентагоні заявили, що рф зосередилася на ділянці фронту від Сіверська до Бахмута у Донецькій області. Саме у Бахмуті окупанти намагаються завоювати позиції, а також ворог інтенсивно застосовує артилерію та авіаудари.

Водночас у США назвали контрнаступ на Херсонщині «усвідомленими та вивіреними операціями українців, що передбачають певний помірний рух уперед».

Нагадаємо, що українським військовим вдалося звільнити 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни від російських окупантів.

Олексій Арестович повідомив, що операція ЗСУ на сході та у Херсонській області триває. Проте фаза прориву, швидкого просування, «цунамі» змінилася фазою закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

Водночас російським загарбникам у Харківській області вдалося «зачепитися» за річку Оскол неподалік Ізюма.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: