У кремлі розповіли, чи планують мобілізацію в рф

Читать на русском
У кремлі заявили, що питання оголошення мобілізації в росії поки що не обговорюється. Пєсков також закликав росіян бути обережнішими з критичними висловлюваннями про війну проти України.

У кремлі не обговорюють питання повної чи часткової мобілізації військовозобов'язаних на фоні великих втрат російської армії в Україні.

Про це повідомив прессекретар путіна Дмитро Пєсков, передає російський «Інтерфакс».

«На даний момент ні, про це не йдеться», – відповів Пєсков на запитання, чи розглядається в росії питання про повну або часткову мобілізацію.

Указом про збільшення ЗС росії путін намагається уникнути масової мобілізації – ISWУказ про збільшення чисельності російської армії говорить про те, що путін, як і раніше, сповнений рішучості уникнути повної мобілізації. Але це збільшення навряд чи створить значну бойову міць у найближчому майбутньому.

Крім того, на брифінгу Пєсков закликав росіян бути обережнішими з критичними висловлюваннями про війну в Україні.

«Що стосується інших, критично налаштованих точок зору, то доти, доки вони залишаються в рамках чинного законодавства – це плюралізм. Але грань дуже тонка. Тут треба бути дуже обережним», – попередили у кремлі.

Нагадаємо, тим часом у держдумі на тлі провалів армії рф в Україні заявили про необхідність оголосити загальну мобілізацію в росії.

Як свідчать внутрішні документи міністерства фінансів рф, втрати армії під час війни в Україні становлять близько 50 тисяч військових.

Раніше ЗМІ повідомляли, що путін активно виступає проти оголошення загальної мобілізації. Натомість у росії створюють «добровольчі батальйони».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: