У Білому домі заявили, що путіну важко приховувати від росіян масштаб провалів в Україні

Читать на русском
Джон Кірбі заявив, що володимиру путіну стає важче приховувати від росіян масштаб провалів своєї армії в Україні. Він вразився контрнаступом ЗСУ, але не зміг назвати його переломним моментом у війні.
Володимир путінФото – kremlin

Координатор Ради нацбезпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі назвав «вражаючим» контрнаступ ЗСУ. За його словами, російському президенту володимиру путіну стає важче приховувати масштаб провалів своєї армії в Україні.

Про це повідомляє CNN.

Кірбі похвалив здобутки українських захисників, однак заявив, що наразі не можна точно називати швидкий наступ важливим переломним моментом у війні. За його словами, операції ЗСУ вплинули на російських окупантів та змусили їх відмовитися від захоплених територій.

Окупантам на півдні наказали вести переговори з українськими військовими – МарченкоНа півдні російським окупантам наказали не відкривати вогонь, домовлятися з українськими військовими і залишати окуповані території.

Також він прокоментував, наскільки значним може бути зворотній ефект на путіна. Кірбі підкреслив, що російський лідер «відчуває все більше труднощів у приховуванні від російського народу величину, масштаб і об'єм його провалів в Україні».

Водночас координатор Радбезу США наголосив, що його країна продовжить забезпечувати Україну необхідними можливостями та інструментами для досягнення успіху.

Нагадаємо, що українським військовим вдалося звільнити 6 тисяч квадратних кілометрів території на півдні та сході країни від російських окупантів.

Раніше Олексій Арестович повідомив, що операція Збройних сил України на сході та Херсонській області триває. Проте фаза прориву, швидкого просування, «цунамі» змінилася фазою закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: