Указом про збільшення ЗС росії путін намагається уникнути масової мобілізації – ISW

Читать на русском
Указ про збільшення чисельності російської армії говорить про те, що путін, як і раніше, сповнений рішучості уникнути повної мобілізації. Але це збільшення навряд чи створить значну бойову міць у найближчому майбутньому.

Указ володимира путіна про збільшення чисельності російської армії навряд чи створить значну бойову міць у найближчому майбутньому. Він свідчить про те, що путін намагається уникнути наказу про масову мобілізацію.

Так вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

У росії створено вже понад 40 «добровольчих загонів» для участі у війні проти України – ЗМІУ російських регіонах створено вже понад 40 добровольчих підрозділів, що відправляють воювати в Україну. Загони складаються із земляків, їх назва вказує на територіальну приналежність.

«Російські військові, ймовірно, прагнуть відшкодувати втрати від вторгнення в Україну та зібрати сили для продовження своєї операції в Україні. Оголошення про відносно скромне цільове збільшення кінцевої чисельності переконливо свідчить про те, що путін, як і раніше, сповнений рішучості уникнути повної мобілізації. Кремль навряд чи зможе створити достатньо сил, щоб досягти кінцевої чисельності у понад 1 150 000 солдатів, як це передбачено указом. Історично російські збройні сили не досягали поставленої мети за кінцевою чисельністю. Наприклад, в 2022 році, до повномасштабного вторгнення росії в Україну, в них налічувалося лише близько 850 тисяч військовослужбовців», – заявили в ISW.

Аналітики припускають, що росія може використати осінній призов у жовтні 2022 року, який має залучити близько 130 тисяч осіб, щоб сповнити втрати. Як альтернативу кремль може використовувати додаткову кінцеву чисельність для формального включення до складу своєї армії сил «ДНР» та «ЛНР» або нових російських добровольчих підрозділів.

Нагадаємо, 25 серпня путін підписав указ, який передбачає збільшення штатної чисельності збройних сил росії на 137 тисяч військових.

У Міністерстві оборони України порадили росіянам купувати додаткові пакети для трупів.

Раніше ЗМІ повідомляли, що путін активно виступає проти оголошення загальної мобілізації. Натомість у росії створюють «добровольчі батальйони».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: