Російські війська втратили майже 50 тисяч убитими в Україні: оприлюднено документ мінфіну росії

Читать на русском

Регулярні війська росії під час війни в Україні втратили майже 50 тисяч військовослужбовців убитими. Про це свідчить документ міністерства фінансів росії, в якому йдеться про виплату компенсацій сім'ям загиблих російських військових.

Документ оприлюднив російський опозиціонер Михайло Ходорковський, а пост з цим документом розмістив журналіст Андрій Попов у своєму Facebook.

Рідкісний трофей: ЗСУ захопили російський «Зоопарк»РЛС, вартість якої становить близько 20 млн доларів, повністю справна. У самих російських військах таких контрбатарейних радарів вкрай обмежена кількість

У документі мінфіну росії, який датований 26 серпня 2022 року, сказано, що у зв'язку з наказом путіна про виплату компенсацій в 7,4 млн рублів сім'ям російських солдатів, загиблих в Україні, станом на 26 серпня виплачено або призначено до виплати 361,9 млрд рублів. Розділивши цю цифру на суму компенсації, можна отримати приблизну цифру знищених росіян - 48759 одиниць особового складу.

При цьому, зазначає Попов, в документі, по-перше, враховуються тільки громадяни росії та тільки російські військовослужбовці - тобто, там немає даних щодо військових Росгвардії, співробітників ФСБ, МНС, інших російських силових структур, даних щодо загиблих найманців ПВК «Вагнера», добровольців, іноземних найманців інших підрозділів і ПВК, а також мобілізованих до збройних формувань терористів «Л/ДНР», т.зв «мобіків».

По-друге, санітарні втрати, як правило, складають в 3-4 рази більшу цифру, ніж убиті, таким чином, якщо прийняти максимальне співвідношення, як 1 убитих на 4 поранених, загальна цифра втрат росії може наближатися до чверті мільйона з урахуванням тільки військових.

На півдні України вчинив бунт полк російських солдатів – ОК «Південь»Солдати полку, що вчинив бунт, відмовилися воювати, оскільки командування відправило їх на передові позиції, в саме пекло, не забезпечивши взагалі нічим

Третє - датований серпнем документ не враховує втрати, яких росіяни зазнали після початку контрнаступу ЗСУ в Херсонській і Харківській областях.

«Там враховуються тільки громадяни рф. Мало того - тільки військовослужбовці по лінії Міноборони. Тобто без Росгвардії, «музикантів», добровольців, ФСБ, МНС, колабораціоністів та сепаратистів (українських, грузинських, будь-яких), без сирійців та інших інтуристів. Тобто реально цифра більше-ймовірно в рази, оскільки росія своїх контрактників береже, кидаючи на амбразури лднрівських мобіків та найманців всіх мастей - невраховку. Плюс санітарні втрати - поранених зазвичай в 3-4 рази більше, ніж убитих» - зазначив журналіст.

Крім того, він звернув увагу на те, що мінфін заявив про вичерпання 98% фонду для виплат. На друге півріччя російське міністерство вимагає 271 млрд рублів, ще 724 млрд - на 2023 рік. Таким чином, це ще трильйон рублів і виходить, що допустимі втрати закладаються росіянами на рівень в приблизно 200 тисяч убитих.

_«Вірити чи ні цьому документу - це вже окреме питання. Але те, що у Ходорковського є виходи на самий верх Кремля - це факт. Та й цифри виглядають цілком реалістично. Візьмемо їх до уваги», - резюмував Попов.

Нагадаємо, за 9 вересня в Україні були знищені 650 російських окупантів, найбільші втрати зафіксовані на Харківському та Донецькому напрямках. Таким чином, загальні втрати армії росії вже досягли 51,9 тисячі одиниць особового складу.

За 8 вересня Збройні Сили України ліквідували приблизно 640 російських військовослужбовців, найбільше на Донецькому напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: