У росії можуть оголосити мобілізацію, але путін виступає проти – Bloomberg

Читать на русском
Ймовірно, росія може зважитися на проведення масової мобілізації, щоб заповнити дефіцит особового складу в армії. Однак путін категорично проти такого варіанту
Ілюстративне фотоПропаганда Кремля

У росії можуть зважитися на оголошення загальної мобілізації в регіонах, оскільки окупанти зазнали в Україні величезних втрат, а в армії не вистачає особового складу. Однак проти цього активно виступає президент росії володимир путін.

Про це повідомляє американське видання Bloomberg з посиланням на власні джерела, знайомі з ситуацією.

Російські окупанти хочуть знищити кожне місто на Донбасі – ЗеленськийУкраїнські військові активно протидіють планам росії знищити українські міста і роблять все, що можуть

Так, кілька високопоставлених європейських чиновників розповіли, що росія намагається знайти живу силу і нове озброєння скрізь, де це можливо. Зокрема, з Далекого Сходу перекидаються старі види озброєння - бронетранспортери та танки першого покоління Т-62. Переважна частина наявного військового потенціалу росії винищена або розбита в перші сто днів війни проти України. Щобільше, росії незабаром доведеться уповільнити операції на фронті, щоб провести велике перегрупування військ.

Також росія може зважитися на проведення масової мобілізації, щоб заповнити дефіцит особового складу в армії. Однак джерела з росії розповіли виданню, що путін категорично проти такого варіанту; це означатиме публічне визнання війни, чого в Кремлі всіма силами намагаються уникати.

Пропагандисти рф поширюють в соцмережах фейк про мобілізацію жінок в УкраїніРосійські пропагандисти поширюють фейк про мобілізацію жінок до лав Сил територіальної оборони Збройних сил України.

Зараз росія, після провалу перших етапів кампанії, замість окупації Києва і всієї України зосередила зусилля на Донбасі. Однак навіть там її просування дуже повільне і здебільшого, воно має обмежений успіх тільки в районі Луганської області, тоді як в Донецькій області вперлося і буксує. Європейські чиновники вважають, що через кілька місяців росія може спробувати нав'язати якесь припинення вогню Україні, щоб закріпити результати та отримати перепочинок.

«Ймовірно, росії знадобиться ще принаймні два-три місяці, щоб захопити великі міста на Донбасі, такі як Слов'янськ і Краматорськ. Тоді росія досягне своїх цілей і буде домагатися угоди на цій основі» - розповів виданню Індрек Канник, директор Міжнародного центру оборони та безпеки Естонії.

У Зеленського розповіли, скільки зброї зараз потрібно Україні для перемогиТисячі гаубиць, двох з половиною тисяч одиниць бронетехніки, сотень РСЗВ та тисячі БПЛА буде достатньо ЗСУ, щоб викинути окупантів геть з української землі

Видання зазначає, що конфлікт остаточно переріс у війну на виснаження, але це ненадовго; Високопоставлений чиновник з неназваної країни Східної Європи попередив, що це оманливе враження і кризовий момент у війні може виникнути вже через кілька місяців.

Нагадаємо, за словами президента України Володимира Зеленського, головна тактична мета російських окупантів на цьому етапі війни, як і раніше, не змінилася. Росіяни продовжують всіма силами тиснути на Сєвєродонецьк, прагнучи завершити захоплення міста. Це коштує їм дуже великої крові.

За даними американських аналітиків, російські окупанти, як і раніше, залишаються дуже обмежені в напрямках свого наступу. Вони все ще прив'язані до доріг і можуть ефективно наступати тільки на вузьких ділянках фронту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: