У кремлі прокоментували відступ своєї армії у Харківській області

Читать на русском
У кремлі заявили, що путін у курсі відступу російської армії у Харківській області. На питання про довіру військовому керівництву Пєсков відповідати не став.

Президент росії володимир путін в курсі «перегрупування», інакше кажучи відступу, своєї армії в Харківській області.

Про це на брифінгу повідомив його прессекретар Дмитро Пєсков, передає російський «Інтерфакс».

«Зрозуміло, що все, що відбувається, будь-які дії, які роблять військові під час спеціальної військової операції, доповідають верховному головнокомандувачу. Президент перебуває у постійному, цілодобовому зв'язку з міністром оборони та з усіма воєначальниками», – повідомив він.

Арестович про контрнаступ: Фаза «цунамі» змінилася закріпленням результатів та боями за рубежіОперація ЗСУ на сході та півдні триває. Після швидкого просування війська перейшли до закріплення результатів та боїв за зайняття найбільш вигідних рубежів.

На питання, чи користується як і раніше військове керівництво країни довірою путіна у світлі останніх подій, Пєсков вкотре повторив, що «спеціальна військова операція продовжуватиметься до досягнення початкових цілей».

Він також відмовився відповідати на питання щодо ударів росії по критичній інфраструктурі України, а також про те, чи планується в рф мобілізація на тлі успішного контрнаступу ЗСУ: Пєсков заявив, що це компетенція міністерства оборони.

Нагадаємо, українські військові активно деокупують Харківську область. Лише за останню добу було звільнено від росіян понад 20 населених пунктів.

Як зазначив Олексій Арестович, ЗСУ знадобилося лише чотири дні, щоб звільнити територію, яку росіяни захоплювали понад 120 діб.

Стрімкий наступ ЗСУ застав окупантів зненацька. Втечу армії в міноборони росії назвали «перегрупуванням».

ЗМІ пишуть, що розгром російських військ у Харківській області може підірвати репутацію путіна в рф як геополітичного стратега.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: