Замість мобілізації в росії створюють «добровольчі батальйони» – аналітики

Читать на русском
Кремль наказав регіонам сформувати добровольчі батальйони для відправки в Україну, щоби не проводити мобілізацію. Чоловіків набирають на шестимісячний контракт.

Щоб не оголошувати часткову чи повну мобілізацію, кремль наказав російським регіонам створити «добровольчі батальйони» для участі у війні проти України.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

За інформацією російських ЗМІ, регіональні чиновники набирають чоловіків до 50 років (або до 60 років для окремих військових спеціальностей): за шестимісячний контракт пропонують зарплату в середньому 3750-6000 доларів.

Відкриту мобілізацію росія не оголосить, а приховану вже веде – БудановВідкрита загальна мобілізація загрожує росії економічним шоком та ідеологічною кризою - економіка постраждає ще сильніше, а народ вимагатиме пояснень

Вже підтверджено створення добровольчих батальйонів у Курську, Приморському краї, Республіці Башкортостан, Чувашії, Чечні, Республіці Татарстан, Москві, Пермі, Нижегородській, Оренбурзькій та Тюменській областях.

Як пише ISW, добровольчі батальйони можуть сформувати близько 34 тисяч нових військовослужбовців до кінця серпня, якщо кожен суб'єкт рф створить хоча б одну військову частину чисельністю 400 осіб.

«Можливо, що деякі суб'єкти федерації можуть затримати чи не брати участь у створенні батальйонів, а офіційні особи у Волгограді, як повідомляється, мовчать про формування нових підрозділів. Наразі сформовані батальйони вирушають на полігони і, швидше за все, завершать місячну підготовку до кінця серпня, але вони не будуть готові до бою за такий короткий термін», – заявили аналітики.

Нагадаємо, як повідомляло агентство Bloomberg, проти загальної мобілізації в регіонах росії активно виступає президент володимир путін.

Російські журналісти повідомляли, що підрозділи, які воювали в Україні, наразі шукають людей через біржі праці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: