Світ має тримати росію в ізоляції до повної деокупації України – прем'єрка Естонії

Читать на русском
Євросоюзу слід швидко перейти до питання про наступний, потужніший пакет санкцій, а потік туристів із росії має суттєво скоротитися.
фото: УНІАН

Прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас закликала цивілізований світ тримати країну-агресора росію в ізоляції до повної деокупації територій України.

Про це повідомляє місцеве видання ERR.

Як зазначається, очільниця естонського уряду виступила із заявою на церемонії з нагоди вручення міжнародної премії Фонду Хайєка в Берліні.

«Я з початку війни закликала обмежити доходи росії від продажу енергоносіїв, оскільки за рахунок цього Кремль підтримує свою військову промисловість», - заявила Каллас.

В Естонії спрогнозували терміни закінчення активних битв в УкраїніМалоймовірним є звільнення всієї території України до кінця року, хоча президент Зеленський нещодавно задекларував саме таку мету

У Берліні Каллас зустрілася зі своїми латвійським та литовським колегами Кріш'янісом Каріньшем та Інгрідою Шимоніте.

Як зазначили учасники зустрічі, путін сподівається, що Захід першим втратить терпіння та буде готовий піти на поступки.

«Ми не дозволимо цьому статися. Поки Україна не відтіснить росію зі своєї території, вільний світ має продовжувати ізолювати росію та посилювати санкції», - сказала Каллас.

Також очільниця уряду Естонії прокоментувала погодження міністрами фінансів країн G7 граничної ціни на російську нафту.

«Рішення G7 запровадити ціновий ліміт на російську нафту – дуже важливий крок, він скоротить можливості росії використовувати енергозброю проти нас і посилить вплив санкцій ЄС. Чим більше країн приєднається до угоди про ціновий ліміт, тим ефективнішою вона буде», - додала Каллас.

Введення ліміту цін на нафту: в ОПУ розповіли, скільки втратить росіяНапередодні, 2 вересня, міністри фінансів країн G7 погодили граничну ціну на російську нафту.

Прем'єрка вважає, що Євросоюзу слід швидко перейти до питання про наступний, потужніший пакет санкцій, а потік туристів із росії має суттєво скоротитися.

«Ми продовжуємо спільно працювати над загальноєвропейським вирішенням цього питання та чекаємо від Єврокомісії відповідних рекомендацій», – підсумувала Каллас.

Варто зазначити, що лише половина країн групи «Великої двадцятки» приєдналася до міжнародних санкцій, накладених на росію за вторгнення в Україну.

Нагадаємо, що напередодні, 2 вересня, міністри фінансів країн Великої сімки (G7) погодили граничну ціну на російську нафту.

Також стало відомо, що Естонія спільно з Литвою, Латвією та Польщею розглядає питання щодо більшого обмеження в'їзду громадян країни-агресора з візами ЄС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: