Введення ліміту цін на нафту: в ОПУ розповіли, скільки втратить росія

Читать на русском
Напередодні, 2 вересня, міністри фінансів країн G7 погодили граничну ціну на російську нафту.

В Офісі президента Зеленського порахували, що бюджет країни-агресора росії втратить 75% доходів від експорту нафти через введення ліміту цін.

Про це очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак повідомляє в Telegram.

«Чому рішення G7 про обмеження ціни на російську нафту настільки важливе? Бо Нафта і нафтопродукти – найважливіше джерело наповнення російського бюджету (30-40 %). Початок цінового обмеження в грудні скоротить на 50%, а в лютому – на 75% доходи від експорту нафти», - зазначив Єрмак.

У США відреагували на рішення G7 щодо ліміту цін на російську нафтуРішення міністрів країни G7 щодо встановлення ліміту цін на російську нафту завдасть серйозного удару по фінансах країни-агресора.

Згідно з його словами, в результаті нафтового ембарго, яке почне діяти вже цього грудня, 15% втрати експортної виручки росією в третьому кварталі в порівнянні з першим вже в лютому перетворяться в 75% втрат. Це означає, що грошей на війну проти України у держави-агресора буде набагато менше.

«Це важливо, тому що у 2023 році росія планує збільшити штатну чисельність армії на 137 тисяч для продовження агресії. Тому потрібно максимально вбити їх економіку. Щоб переломити хребет росії», - додав керівник ОПУ.

Водночас, за інформацією ЗМІ, план G7, який є частиною ширших зусиль щодо покарання росії за її військове вторгнення в Україну, дозволить покупцям російської нафти за обмеженою ціною продовжувати отримувати найважливіші послуги, такі як фінансування та страхування танкерів.

Нагадаємо, що напередодні, 2 вересня, міністри фінансів країн Великої сімки (G7) погодили граничну ціну на російську нафту.

Раніше голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн заявила про необхідність встановлення ліміту цін на російський газ.

Варто зазначити, що лише половина країн групи «Великої двадцятки» приєдналася до міжнародних санкцій, накладених на росію за вторгнення в Україну.

Також нагадаємо, що у серпні Україна відновила транзит російської нафти до Європи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: