Естонія запропонувала включити повне енергетичне ембарго до восьмого пакету санкцій проти росії – глава МЗС

Читать на русском
Естонія в рамках восьмого пакету санкцій проти росії пропонує ввести комплексне ембарго на енергоносії, деякі нові товарні групи та особи, а також остаточне відключення російських банків від SWIFT.
delfi.ee

Естонія запропонувала включити всеосяжне ембарго на енергоносії до восьмого пакету санкцій Європейського союзу проти росії.

Про це заявив міністр закордонних справ Урмас Рейнсалу, повідомляє ERR.

Коли західні санкції повноцінно вдарять по економіці росії – оцінка експертівКритичний ефект санкцій на економіку росії проявиться не раніше кінця 2023 року, проте вже зараз обмеження здійснили серйозні зміни в економіці всередині країни.

«Ми маємо високо підняти ціну агресії до настання зими. Семи пакетів було недостатньо, щоб чинити тиск на путіна з метою припинення війни проти України», – сказав Рейнсалу.

Пропозиції Естонії щодо санкцій включають комплексне ембарго на енергоносії, деякі нові товарні групи та особи, і остаточне відключення російських банків системи SWIFT.

Міністр також нагадав, що Естонія також пропонує заборонити в'їзд громадян росії до Євросоюзу.

Він зазначив, що росія зараз грає на втомі Європи. «Ми маємо заявити, що це помилкова надія. Ми готові допомагати Україні та тиснути на росію настільки, що остання буде змушена відступити. Важливо виявити рішучість та твердість характеру», – заявив Рейнсалу.

Нагадаємо, наприкінці липня Євросоюз погодив сьомий пакет санкцій проти росії. Один із ключових нових заходів – заборона на операції з російським золотом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: