В Естонії спрогнозували терміни закінчення активних битв в Україні

Читать на русском
Малоймовірним є звільнення всієї території України до кінця року, хоча президент Зеленський нещодавно задекларував саме таку мету
Марко ГросбергÕHTULEHT

Активні бойові дії в Україні можуть завершитися приблизно через 7-9 тижнів - тобто через пару місяців. Після цього лінія фронту застигне, бої приймуть характер позиційних, їх активність знизиться.

Про це заявив глава розвідувального центру Сил оборони Естонії Марго Гросберг під час брифінгу 2 вересня, повідомляє естонське видання ERR.

«До закінчення активних бойових дій залишилося 7-9 тижнів - залежно від того, коли зіпсується погода. Потім до весни ми будемо мати справу зі статичною війною, яку ми зараз спостерігаємо в Донецькій та Луганській областях» - зазначив він.

Путін може готувати нові сили для наступу в Україні восени та взимку – ISWПутін установив новий крайній термін для захоплення російськими військами Донецької області – 15 вересня. Але малоймовірно, що мета буде досягнута.

Гросберг заявив, що малоймовірним є звільнення всієї території України до кінця року, хоча президент Володимир Зеленський нещодавно задекларував саме такі цілі. Домогтися такого успіху буде дуже складно.

Україна, швидше за все, зможе вийти до Дніпра, поховавши плани окупантів провести псевдореферендуми та захопити Одесу, але з переправою через річку у Збройних сил України виникнуть такі ж проблеми, як у російських військ зараз. Українські війська на цей час зуміли прорвати тільки першу лінію оборони росіян - з декількох, які вони створили. До того ж якщо ситуація під Херсоном стане зовсім сумною для росіян, там може з'явитися нещодавно спрямований в Україну третій корпус.

Нагадаємо, звільнення Херсона буде «непростим завданням» для ЗСУ тому, що російські окупанти неабияк підготувалися до оборони тимчасово захоплених територій.

Постійний представник Франції в ООН Ніколя де Рів'єр не вірить в те, що Україна зможе повернути всі свої території, окуповані росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: