Країни G7 погодили граничну ціну на російську нафту

Читать на русском
Міністри фінансів країн Великої сімки (G7) погодили граничну ціну на російську нафту.  Про це повідомляє журналістка видання Sky News Тамари Коен у Twitter.

Міністри фінансів країн Великої сімки (G7) погодили граничну ціну на російську нафту.

Про це повідомляє журналістка видання Sky News Тамара Коен у Twitter, а також йдеться в офіційній заяві чиновників.

«Міністри фінансів країн G7 погодили граничну ціну на російську нафту під час віртуальної зустрічі сьогодні в обід», - заявила вона.

«Ми підтверджуємо наш спільний політичний намір завершити та впровадити всеосяжну заборону на послуги, що дозволяють здійснювати морські перевезення сирої нафти та нафтопродуктів російського походження по всьому світу», — йдеться у спільній заяві міністрів фінансів G7, яку наводить видання Bloomberg.

G7 має намір встановити стелю цін на російську нафту до початку грудня – ReutersВелика сімка хоче до 5 грудня запустити механізм обмеження цін на експорт російської нафти.

«Надання таких послуг буде дозволено лише в тому випадку, якщо нафта та нафтопродукти купуються за ціною або нижчою («цінова межа»), яка визначається широкою коаліцією країн, які дотримуються та реалізують цінову межу», - повідомили в G7.

Міністри заявили, що планують запровадити обмеження цін відповідно до строків запровадження санкцій Європейського Союзу проти російської нафти, які мають набути чинності 5 грудня.

«Початкова цінова межа буде встановлена ​​на рівні, заснованому на низці технічних даних, і вирішуватиметься всією коаліцією до впровадження в кожній юрисдикції», — йдеться у заяві міністрів.

«Про обмеження цін буде публічно повідомлено у ясній та прозорій формі», - уточнили міністри.

За інформацією ЗМІ, план G7, який є частиною ширших зусиль щодо покарання росії за її військове вторгнення в Україну, дозволить покупцям російської нафти за обмеженою ціною продовжувати отримувати найважливіші послуги, такі як фінансування та страхування танкерів.

Раніше голова Єврокомісії заявила про необхідність встановлення стелі цін на російський газ.

Також нагадаємо, що лише половина країн групи «Великої двадцятки» приєдналася до міжнародних санкцій, накладених на росію за вторгнення в Україну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: