Президент Сербії несподівано виступив за ЄС та проти росії – ЗМІ

Читать на русском
Сербія, яка останні пів року відверто саботувала антиросійські санкції ЄС, заявила, що будуватиме власні політичні союзи.
фото: RTVI

Для вступу в Європейський Союз одній з головних союзниць рф Сербії доведеться гармонізувати свою політику з політикою ЄС, в тому числі і щодо санкцій проти росії.

Про це президент Сербії Олександр Вучич заявив телеканалу Prva.

Зазначається, що президент країни прокоментував питання про можливість приєднання Сербії до санкцій проти росії.

«Коли вони скажуть нам, що у нас залишилося шість місяців до приєднання до ЄС, ми повністю гармонізуємо нашу політику з їхньою, тому що це наш обов’язок зробити так», - заявив Вучич.

При цьому, сербський президент заявив, що його країна зберігає нейтралітет і не потребує іноземних військових баз. Так він відповів на повідомлення деяких ЗМІ про те, що росія хоче перетворити гуманітарний центр у Ніші на військову базу.

Згідно з його словами, Сербія зберігатиме військовий нейтралітет, поки він буде президентом Сербії.

Водночас, Вучич зазначив, що Сербія буде будувати власні політичні союзи, що не соромиться добрих відносин з росією, Америкою, Китаєм, що вона на шляху до ЄС, але вона подбає про себе.

Раніше Вучич баготоразово заявляв, що його країна пручатиметься введенню санкцій проти росії.

Нагадаємо, що росія постачає продукцію до США через Сербію в обхід санкцій.

Також нагадаємо, Вучич заявив, що Косово під приводом боротьби зі злочинністю нібито готується до ліквідації сербського населення у своїх північних районах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: