Президент Сербії заявив, що його країна пручатиметься введенню санкцій проти росії

Читать на русском
Наприкінці лютого влада Сербії відмовилася вводити санкції проти росії. Сербський президент тоді пояснив, що запровадження обмежень не відповідає інтересам його країни.
Фото: dw.com

Президент Сербії має намір ігнорувати введення санкцій проти росії стільки, скільки зможе. Хоч влада країни зазнає від цього великих збитків, проте приєднуватися до обмежень все ж не збирається.

Про це йдеться у заяві президента Сербії Олександра Вучича в ефірі каналу Prvа.

«Ціна, яку ми платимо, величезна, у нас немає виходу на ринок капіталу, коли немає доступу до ринку капіталу, то неможливо обслуговувати наші кредити... Вони кажуть: «Вучич анонсує запровадження санкцій» - ні, ми боротимемося скільки зможемо. Ми зазнаємо великої шкоди, але ми ні в кого не просимо «дякую». Ми дуже терпимо, не вводячи санкцій проти Російської Федерації, але ми це робимо, тому що ми самостійна країна», - заявив Вучич.

Новообрана президентка Угорщини засудила путіна та підтримала УкраїнуВона стала першою жінкою-президентом Угорщини, а також наймолодшим президентом серед усіх країн Євросоюзу.

Варто зазначити, що наприкінці лютого влада Сербії відмовилася вводити санкції проти росії. Сербський президент тоді пояснив, що офіційний Белград нібито підтримує територіальну цілісність України, але запровадження обмежень не відповідає інтересам його країни.

Нагадаємо, що Сербія хоче знизити свою залежність від російського газу. У країні планують з вересня 2023 року почати отримувати зріджений природний газ із Греції, а також природний газ із Азербайджану.

Раніше ми повідомляли, що у Сербії на дитячому конкурсі пропагують так звану «ЛНР». Україна через це вже висловила протест.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: