Війни не буде: у Косово відклали реалізацію рішення, через яке збунтувалися місцеві серби

Читать на русском
В організації заворушень на півночі Косово Приштина звинуватила Сербію. Через заворушення влада Косово зустрілася з представниками США та Європейського Союзу
Фото з місця подійTelegram

Влада частково визнаної держави Косово вирішила на один місяць відкласти процедуру перереєстрації сербських документів, через яку на півночі країни збунтувалися місцеві серби. Це зроблено з метою уникнути конфлікту і жертв.

Про це сказано в офіційній заяві уряду Косово.

«Уряд Республіки Косово рішуче засуджує сьогоднішнє блокування доріг на півночі Косово та стрілянину з боку озброєних людей по поліції. Йдеться про тенденцію дестабілізувати Косово і поставити під загрозу мир і безпеку громадян і нашої країни» - зазначено в повідомленні.

На кордоні Косово та Сербії сталася стрілянина: що відомоКосово звинувачує у стрільбі сербів, Сербія, своєю чергою, заявляє, що вогонь вівся в повітря косовською поліцією на кордоні

В організації заворушень на півночі Косово Приштина звинуватила Сербію. Через заворушення влада Косово зустрілися з представниками США і Європейського Союзу, які рекомендували відкласти рішення, що викликало конфлікт.

«Уряд Косово зобов'язується відкласти виконання двох рішень до 1 вересня 2022 року, коли всі барикади будуть зняті й на півночі Косово буде встановлена повна свобода. Ми вдячні міжнародним партнерам, особливо американському послу, за їхній внесок» - наголошується в повідомленні.

Нагадаємо, увечері 31 липня ситуація на півночі частково визнаної держави Косово стала загострюватися; місцеві серби почали виходити на вулиці та будувати барикади. Сербське населення влаштувало протест проти рішення Приштини, згідно з яким з 1 серпня повинна відбутися перереєстрація транспортних засобів та ідентифікаційних карт.

Пізніше президент Сербії Александр Вучич виступив зі зверненням з приводу загострення між Сербією та частково визнаною державою Косово. Судячи з мови Вучича, про бойові дії мови не йде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: