Миротворці в Косово готові захищати косоварів у разі сербської агресії – KFOR

Читать на русском
Місія KFOR готова вжити заходів для збереження спокійної ситуації та забезпечення безпеки Косово відповідно до мандату, який був виданий місії ООН
Ілюстративне фотоМісія KFOR

Міжнародні сили безпеки в Косово (KFOR) готові будуть негайно втрутитися в ситуацію, якщо безпека частково визнаної держави буде поставлена під загрозу через дії Сербії.

Про це повідомляється в офіційному Twitter місії KFOR.

«НАТО продовжує підтримувати нормалізацію відносин між Приштиною та Белградом за посередництвом ЄС і закликає всі сторони продовжувати переговорний процес» - сказано в офіційній заяві.

Крім цього, місія KFOR готова вжити заходів для збереження спокійної ситуації та забезпечення безпеки Косово відповідно до мандату, який був виданий місії ООН.

Нагадаємо, увечері 31 липня ситуація на півночі частково визнаної держави Косово загострюється; місцеві серби почали виходити на вулиці та будувати барикади. Серби протестують проти рішення Приштини, згідно з яким з 1 серпня повинна відбутися перереєстрація транспортних засобів та ідентифікаційних карт.

Пізніше президент Сербії Александр Вучич виступив зі зверненням з приводу загострення між Сербією і частково визнаною державою Косово. Судячи з промови Вучича, про бойові дії не йдеться, принаймні, поки що.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: